46-årig antiterror-specialist er ny britisk justitsminister

Alex Chalk overtager jobbet som ny britisk justitsminister, mens Oliver Dowden er udpeget som vicepremierminister.
Den 46-årige Alex Chalk er udpeget som ny justitsminister i Storbritannien efter mindre rokade i den britiske regering. | Foto: Susannah Ireland/AFP/Ritzau Scanpix
Den 46-årige Alex Chalk er udpeget som ny justitsminister i Storbritannien efter mindre rokade i den britiske regering. | Foto: Susannah Ireland/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Den britiske regering har fredag udpeget en ny justitsminister og en ny vicepremierminister, efter at Dominic Raab tidligere på dagen forlod begge poster.

Det oplyser regeringen i en udtalelse.

46-årige Alex Chalk, der indtil nu har haft en fremtrædende rolle i forsvarsministeriet, er udpeget som ny justitsminister.

Chalk arbejdede som advokat i 14 år, før han blev en del af det britiske parlament i 2015. Han har blandt andet specialiseret sig i antiterror-arbejde, drabssager og svindelsager.

44-årige Oliver Dowden, der hidtil har haft en ministerrolle i regeringen, er blevet udpeget som ny vicepremierminister. Dominic Raab meddelte fredag formiddag, at han trækker sig fra sine poster.

Udmeldingen kom, efter at flere medarbejdere i tre forskellige ministerier har klaget over ministerens opførsel.

Tidligere er der blevet iværksat en formel undersøgelse. Den skulle afdække, hvorvidt Raab har mobbet sine underordnede.

Undersøgelsens konklusion vil efter planen blive offentliggjort fredag.

Holder sit ord

Raab er dog allerede blevet gjort bekendt med konklusionen.

”Jeg efterspurgte undersøgelsen og lovede at træde tilbage, hvis den fandt, at der var foregået mobning eller lignende. Jeg mener, det er vigtigt, at jeg holder mit ord,” lyder det i et brev, der er sendt fra Raab til den britiske premierminister, Rishi Sunak.

Raab anmodede tilbage i november om, at der blev iværksat en undersøgelse af anklagerne om mobning.

Hans opsigelse er kommet, i kølvandet på at to andre højtstående ministre har forladt den konservative, britiske regering.

I november trådte Gavin Williamson tilbage, efter at han var blevet beskyldt for at have mobbet flere af sine kolleger. Han var minister uden portefølje i Rishi Sunaks regering, men nåede kun at sidde på posten i to uger.

Og i januar afskedigede Sunak den daværende formand for Det Konservative Parti, Nadhim Zahawi. Han var desuden minister uden portefølje.

Han blev fyret, da det i forbindelse med en undersøgelse af hans skatteforhold blev konstateret, at han havde gjort sig skyldig i brud på ministerloven.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også