Tidligere landsdommer og banklobbyist bliver chef for rederiernes Bruxelles-kontor

Danske Rederier har fundet ny chef til EU-kontoret. Han kommer fra en stilling i Finans Danmark.
Foto: PR.
Foto: PR.

47-årige Jens Valdemar Krenchel skal snart stemple ud af finansverden og i stedet sætte sejlet i retning mod Danske Rederier.

1. januar 2019 skifter han nemlig stillingen som EU-direktør for Finans Danmark ud med stillingen som sekretariatschef i Danske Rederier med ansvar for EU-relationer. Samtidig bliver han chef for Danske Rederiers EU-repræsentation med i alt fire ansatte.

"Dansk søfart har om muligt større betydning for Danmark, end hvad realkreditten har for boligmarkedet. Jeg er derfor stolt over at blive en del af dansk søfart og er ydmyg overfor at videreføre den tætte dialog med aktører og politiske beslutningstagere i Bruxelles og resten af Europa," udtaler Jens Valdemar Krenchel i en pressemeddelelse og fortsætter

"Det er mit fokus, at dansk søfart hele tiden skal styrkes både internationalt og globalt.”

Kommer fra FinansDanmark

De seneste ti år har Jens Valdemar Krenchel arbejdet for Realkreditrådet, der siden er blevet til Finans Danmark. Her har han blandt andet arbejdet for at sikre det danske realkreditsystem, der har været under angreb fra Basel-komitéen.

Før det har Jens Valdemar Krenchel bl.a. været konstitueret landsdommer i Østre Landsret, ligesom han har været ansat i Dansk Industri.

Stillingen som sekretariatschef på Danske Rederiers Bruxelles-kontor har været ledigt, efter at Casper Andersen stoppede i september.

Direktøren glæder sig

Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, glæder sig over ansættelsen af Jens Valdemar Krenchel.

"Jeg er glad for at kunne byde Jens velkommen i Det Blå Danmark. Jens er en kapacitet, med betydelig indsigt i EU-forhold. Jens vil blive en stærk stemme for dansk søfart i Bruxelles," udtaler Anne H. Steffensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Søfart er Danmarks største eksportsektor og mest globale erhverv, hvorfor rederierne hele tiden er afhængige af internationale og konkurrencedygtige rammevilkår. Her kommer Jens til at spille en vigtig rolle i at sikre Danmarks og EU's positioner som maritime kraftcentre."

Jens Valdemar Krenchel er gift med Dorthe og far til Cecilie og Christopher. I sin fritid går rederiernes nye EU-mand på jagt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også