Tidligere minister og partiformand bliver næstformand i By & Havn

Lars Barfoed erstatter en tidligere partifælle som næstformand for By & Havn. Formand lægger vægt på Barfoeds fortid som transportminister som et stort plus.
Lars Barfoed, tidligere minister og partiformand for De Konservative, bliver næstformand for By & Havn. Han erstatter Mads Lebech, der skal være direktør for A.P. Møller Fonden. | Foto: Mads Nissen / Politiken / Ritzau Scanpix
Lars Barfoed, tidligere minister og partiformand for De Konservative, bliver næstformand for By & Havn. Han erstatter Mads Lebech, der skal være direktør for A.P. Møller Fonden. | Foto: Mads Nissen / Politiken / Ritzau Scanpix

Den tidligere konservative partiformand og minister Lars Barfoed bliver ny næstformand for bestyrelsen i det offentlige udviklingsselskab By & Havn, som er ejet 95 pct. af Københavns Kommune og fem pct. af staten.

Det oplyser By & Havn i en pressemeddelelse.

"By & Havn er en rigtig spændende virksomhed, der som udviklingsselskab i København står for ambitiøs og visionær byudvikling på et bæredygtigt grundlag af bl.a. Ørestad, Nordhavn, Sydhavnen, Vejlands Kvarter og i de kommende årtier Lynetteholm, og som samtidig driver Københavns Havn," siger Lars Barfoed, der er blevet udpeget af transportminister Benny Engelbrecht (S).

Lars Barfoed er i dag selvstændig med eget rådgivningsfirma, og han overtager stolen i bestyrelsen fra den tidligere partifælle Mads Lebech, der skal være direktør i A.P. Møller Fonden.

Lars Barfoed sad næsten 14 år i Folketinget mellem 2001 og 2015 og har haft flere ministerposter. Han har været familieminister, justitsminister og transportminister i flere forskellige regeringer i 00'erne. Før tiden i Folketinget var han i syv år direktør for Finansrådet, i dag Finansdanmark.

By & Havn-formand Pia Gjellerup, der også har en politisk fortid med adskillige års erfaring som socialdemokratisk folketingsmedlem og minister, betoner også vigtigheden af Barfoeds baggrund i udnævnelsen.

"Der er ingen tvivl om, at Lars Barfoed med sin brede erfaring fra såvel erhvervsliv som politik har et stærkt afsæt til som næstformand at medvirke til løsningen af de mange opgaver og udfordringer, som By & Havn står over for," udtaler Pia Gjellerup i pressemeddelelsen, hvor hun også peger på Barfoeds tid som transportminister som et godt afsæt.

"Som tidligere transportminister kender han i særdeleshed til de store forpligtelser, man har i udviklingen af København – både over for de mange borgere, der har mange krav og ønsker til deres by, og samtidig over for de langsigtede politiske ønsker for udvidelsen af København, som både staten og kommunen ser frem imod," siger Pia Gjellerup.

Posten som næstformand i By & Havn beløb i 2020 sig til 317.000 kr., viser By & Havns årsrapport fra 2019. Der er udsigt til, at Lars Barfoed får lidt mere, for honoraret stiger hvert år i takt med Danmarks Statistiks lønindeks for private virksomheder og organisationer.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

EU-Parlamentet stemmer for skrappere grønne krav for shipping 

Ny rapport: Shipping skal i gang med klimavenlige brændstoffer nu

Mogens Lykketoft ny formand i Energinet 

De Konservatives pressechef siger op og sejler over til maritimt job

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også