PolicyWatch

Tilbagevenden til hverdagen på arbejdet begynder 21. maj

Der udarbejdes nu en plan for en gradvis normalisering af fysisk fremmøde på arbejdet fra 21. maj.

Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Der ser ud til at være godt nyt på vej til de ansatte, der er trætte af at arbejde hjemmefra, og som savner at møde fysisk på arbejde. 21. maj begynder en gradvis normalisering af det fysiske fremmøde på landets arbejdspladser. Det fremgår af nattens genåbningsaftale.

Hvordan det skal ske, skal der nu udarbejdes en plan for blandt partierne bag aftalen.

Partierne havde tidligere besluttet at overveje anbefalingen om hjemmearbejde i forbindelse med genåbningen 6. maj. Det ser altså ud til at begynde i næste fase af genåbningen - 21. maj.

"Der udarbejdes en plan for gradvis normalisering af fysisk fremmøde på arbejdspladser begyndende fra 21. maj 2021, som drøftes med aftalepartierne," lyder det i nattens aftale.

Fagforeningen Djøf, der organiserer samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske akademikere, er glad for, at de nu nævnes i planerne.

"Det er helt fair, at andre skal på arbejde før os, men der var behov for et signal om, at man ikke er glemt, når man sidder hjemme ved køkkenbordet," siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

Hun fortæller, at mange mistrives ved hjemmearbejdet, som for nogles vedkommende har varet mere end et år.

Også HK Privat, der samler ansatte i private virksomheder, er glad for, at der nu kommer en plan for en gradvis tilbagevenden til arbejdspladserne.

Næstformand Anja C. Jensen håber, at noget af erfaringen fra nedlukningen tages med videre. For eksempel muligheden for større fleksibilitet i hverdagen.

"Og så håber jeg, at man lige vil tænke en ekstra gang over det, inden man bare fylder storrumskontorerne op. Mange har sat pris på mindre støj og færre afbrydelser under hjemmearbejdet, og det er et kontor med mange mennesker sjældent gearet til," siger hun i en kommentar.

Også Sara Vergo fra Djøf Offentlig mener, at de positive erfaringer med hjemmearbejde under nedlukningen skal bruges i planen.

"Der er utroligt mange, som sætter pris på at kunne arbejde hjemmefra et par dage om ugen. Så det håber jeg, vi kan lave til en ny normal på den anden side af corona," siger hun.

Yderligere genåbning på plads: Her er hovedpunkterne 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier