PolicyWatch

Arbejdsmarkedet har fart på - det bugner af jobannoncer

Der indrykkes mange nye jobannoncer. Genåbningen af samfundet giver forårsoptimisme, lyder det fra økonom.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Det gav et brat fald i virksomhedernes jagt på nye medarbejdere, da corona sidste år i marts nåede Danmark.

Men siden det kom frem, at vaccinerne var rundt om hjørnet, er interessen steget kraftigt. Hos jobportalen Jobindex bliver der indrykket flere jobannoncer end før krisen.

Sidste uge var endda den travleste i selskabets 25-årige historie, og de tre dage før Kristi himmelfartsdag var alle i top ti over de travleste i Jobindex' historie.

"Genåbningen har haft en positiv effekt på økonomien, og arbejdsgiverne er begyndt at ansætte igen," skriver selskabet i sit regnskab fredag.

"Der er blandt andet stor efterspørgsel efter sælgere, og det tyder på, at firmaerne er begyndt at forberede sig på vækst," lyder det.

Også tal fra Jobindsats, der er en database over beskæftigelsesdata, bekræfter, at der indrykkes mange jobannoncer.

Ifølge cheføkonom Jeppe Juul Borre, Arbejdernes Landsbank, blev der i april slået knap 32.500 nye stillinger op. Det er det højeste antal i statistikkens levetid. Den går tilbage til 2004.

"Det er imponerende og vidner om forårsoptimisme med genåbning, som med stor kraft er i gang med at skyde dansk økonomi i fart efter en trist vinter."

"Det her er fantastiske tal, og vi vil se samme tendens i beskæftigelsestallene over den kommende tid, som vi forventer kommer til at vise mærkbar fremgang," skriver han i en kommentar.

Han forventer, at økonomien de næste kvartaler vil vokse med den højeste vækst i 15 år - hvis der ses bort fra de udsving, corona sidste år var skyld i.

"Vi går meget bedre tider i møde. Dog sker det ovenpå et markant slag fra coronakrisen, og vi er stadig i gang med at lappe hullet," lyder det fra Jeppe Juul Borre.

Han forventer, at økonomien er tilbage på niveauet inden corona i slutningen af 2021.

Skandinavisk erhvervsliv er robust viser nye konkurstal

Wammen: Dansk økonomi har udsigt til højeste vækst i 15 år

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier