PolicyWatch

Sundhedsstyrelsen: Coronavaccine holder mindst et år

Vacciner mod covid-19 holder længere end forventet, og Sundhedsstyrelsen anbefaler at forlænge coronapasset. Opdateret.

Coronapasset kan fremover komme til at holde 12 måneder, hvis regeringen følger Sundhedsstyrelsens nye anbefaling. | Foto: SSI

Færdigvaccinerede mod covid-19 er immune i mindst 12 måneder i stedet for 8 måneder, som hidtil har været antagelsen.

Det vurderer Sundhedsstyrelsen, skriver den i en pressemeddelelse.

"Nye studier peger på, at den beskyttende immunitet efter vaccination er endnu bedre end efter overstået sygdom. Vores nye vurdering er derfor, at effekten af vaccination er 12 måneder," siger enhedschef Bolette Søborg i pressemeddelelsen.

Det er stadig uklart, om den nye vurdering fra Sundhedsstyrelsen betyder, at varigheden af coronapasset for vaccinerede bliver forlænget fra otte måneder til ét år.

Det er dog anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen.

"Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat, at coronapas er gældende fra to uger efter første vaccination, og med den nuværende viden kan gyldigheden forlænges i 12 måneder, såfremt man også modtager anden vaccination,"fremgår det af notat fra styrelsen.

I notatet fremgår det også, at immuniteten for personer, der tidligere har været smittet, også menes at være længere end hidtil antaget.

Ligesom for vaccinerede antog Sundhedsstyrelsen, at tidligere coronasmittede ville være immune i mindst otte måneder, efter at de var blevet raske igen.

Den nyeste forskning, skriver styrelsen, tyder imidlertid på, at beskyttelsen varer mindst 12 måneder for langt hovedparten af tidligere smittede.

Det fremgår dog ikke af notatet, om styrelsen anbefaler, at tidligere smittede også bør få coronapas i 12 måneder, efter at de er blevet raske igen.

Uanset hvad anbefalingen bliver, er det regeringens forventning, at brugen af coronapasset udfases den 1. oktober.

Forskere tjekker vacciners effekt hos 10.000 danskere

Danmark køber over 1,1 million vacciner fra Rumænien 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier