PolicyWatch

Smitteopsporing ændres: Nære kontakter kan selv bestille test

Smittede vil selv kunne indtaste oplysninger til smitteopsporing, og nære kontakter kan selv bestille testtid.

Smitteopsporinger lancerer to nye selvbetjeningsløsninger for henholdsvis for nære kontakter og smittede. De vil være klar i denne uge og inden jul. | Foto: Marcus Emil Christensen

Der bliver ingen længe lavet ændringer i smitteopsporingen, så smittede selv vil kunne give oplysninger om deres smitte på en hjemmeside i stedet for at tale i telefon med en ansat i smitteopsporingen. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Derudover vil nære kontakter til smittede kunne få en henvisning til PCR-test, som kan få dem foran i testkøen, uden at skulle i telefonisk kontakt med en medarbejder.

Der har på det seneste været rekordhøje smittetal i Danmark. Det har betydet et stort pres på smitteopsporingen, hvor både smittede og nære kontakter har siddet i telefonkø i timevis for at komme igennem på telefonen.

Ifølge Birgitte Drewes, der er vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed, hænger ændringen sammen med, at det for mange vil være lettere selv at klare det selv.

"Vi står i dag et helt andet sted end for et år siden, hvor varianter og smitteopsporing var noget nyt for de fleste. I dag booker rigtig mange danskere hjemmevant testtider på nettet."

"For mange vil det dermed være nemmere, fordi mere nu kan klares digitalt. Samtidig vil der være mere plads til at hjælpe dem, der har brug for rådgivning og vejledning," siger hun i pressemeddelelsen.

Der vil være tale om to selvbetjeningsløsninger for henholdsvis for nære kontakter og smittede. De vil være klar i denne uge og inden jul. Det fremgår ikke, hvor og hvordan dan man skal tilgå de nye løsninger.

Der vil stadig være mulighed for at få telefonisk hjælp fra ansatte i smitteopsporingen, hvis man ikke selv kan eller ønsker at gøre det på nettet.

Styrelsen opfordrer desuden smittede til fremover selv at orientere deres nære kontakter om situationen, hvis de ikke allerede gjorde det i forvejen.

Sundhedsstyrelsen opgiver ekstra tiltag for at bremse Omikron

Epidemikommissionen løfter corona-risiko nationalt 

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier