PolicyWatch

Goldschmidt indleder politisk kamp for at sikre familievirksomheder

De nuværende regler for arvebeskatning fremmer en udvikling, hvor sunde danske virksomheder ender i armene på kapitalfonde, der ofte ikke betaler skat i Danmark, siger den 64-årige ejendomsinvestor.

"Vi skal have det ændret. En hel branche, der bliver aflivet… Jeg ved godt, at minkene kun tog tre linjer – men det her kan tage en generation, 30-40 år, så er det hele røget," siger ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt. | Foto: PR / M. Goldschmidt Holding

En af ejendomsbranchens markante, men normalt diskrete skikkelser investor Mikael Goldschmidt, indleder nu, hvad han selv kalder et korstog mod de skatteregler, som, han mener, spænder ben for, at familievirksomheder som hans kan sikres for fremtiden med et generationsskifte.

Den nuværende regering har mere end tredoblet arveskatten til 15 pct. Dertil kommer, at ejendomsselskaber skattemæssigt betegnes som passive pengetanke, der skal af med andre 42 pct. i avancebeskatning, hvis værdierne overdrages til næste generation.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier