PolicyWatch

Sænkede brændstofafgifter i Tyskland kan sende danske kunder over grænsen

De danske købmænds brancheforening er bekymret over risiko for stigende grænsehandel, når Tyskland næste måned sænker afgifterne på benzin og diesel.

De tyske afgiftssatser på benzin og diesel falder med henholdsvis 29,55 cent og 14,04 cent per liter til juni. | Foto: Janus Engel

Når Tyskland 1. juni sænker afgifterne på brændstof, kan det betyde stigende grænsehandel og mindre omsætning til de danske butikker, advarer de danske købmænds brancheforening i mediet Dagligvarehandlen.

”Det kan blive en meget dyr sommer for Danmark, og det kalder på et modsvar fra de danske politikere,” siger vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund Nielsen.

Salgschef i Fakta Tyskland, Per Boesen, påpeger også, at afgiftssænkningen kan give incitament til at kombinere billigere tankning og indkøb i de tyske butikker med lavere afgifter og moms end de danske.

De stigende priser på brændstof i Danmark er dog også en faktor, som formodes at begrænse grænsehandlen.

Læk: EU vil opbygge omfattende brændstofnetværk i opgør med russisk gas

Partier vil sende statslige kroner til færger ramt af høje brændstofpriser

Bilfabrikanter vil have EU-forbud mod benzin- og dieselbiler

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier