PolicyWatch

Otte ud af ti passagerer er tilbage i Københavns Lufthavn

I juni har knap otte ud af ti passagerer været tilbage i Københavns Lufthavn i forhold til tiden før corona.

Juni har været en rigtig travl måned i Københavns Lufthavn. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson

Målt på antallet af rejsende begynder det mere og mere at ligne hverdag igen i Københavns Lufthavn. I juni har i underkanten af 2,3 millioner passagerer rejst til og fra lufthavnen. Det er det største antal rejsende, siden corona ramte. Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Selv om juni har været en travl måned for lufthavnen, der er Danmarks største, er der stadig et stykke op til tiden før corona. Antallet af rejsende i juni svarer således til knap 80 procent af antallet i juni 2019, der var det sidste år før corona.

De seneste måneder har tendensen været, at antallet af rejsende i Københavns Lufthavn har mindet mere og mere om det fra før corona. Samme tendens har der været i lufthavnene i Billund og Aalborg, hvor antallet af rejsende også er vokset. I Billund har antallet af rejsende i juni faktisk været højere end det, der var i juni 2019.

I Københavns Lufthavn bider man mærke i, at selv om rejselysten er stor, vil den nuværende pilotstrejke i SAS påvirke dele af sommertrafikken i lufthavnen.

Det vurderes, at mellem 25 og 30 procent af flytrafikken i lufthavnen er betjent af fly fra SAS. Derfor har det stor betydning, hvad der sker omkring SAS.

”Vi er kede af, at strejken medfører gener for mange SAS-passagerer. Vi håber naturligvis, at der bliver fundet en god løsning på konflikten.”

”SAS er det største flyselskab i Københavns Lufthavn. Men det er vigtigt at understrege, at vi på trods af strejken er i fuld drift. Langt de fleste rejsende kommer afsted helt som planlagt,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

Strejken blandt SAS-piloterne brød ud mandag i sidste uge. Onsdag vil SAS og piloterne genoptage forhandlingerne i håb om at finde en løsning, der kan sætte punktum for strejken. Årsagen til strejken er uenighed i forhandlinger om en ny overenskomstaftale.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier