Københavns Kommune tog nyt it-system i brug trods manglende sikkerhedsgodkendelse

Et system til udstedelse af pas og kørekort blev taget i brug af Københavns Kommune, selvom der manglede en sikkerhedsgodkendelse, skriver Berlingske. 
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
af NIKOLAJ HARDING

I juli sidste år tog Københavns Kommune et nyt it-system i brug til udstedelse af pas og kørekort, men ibrugtagningen skete ifølge Berlingske med vished fra kommunen om, at der ikke var givet en endelig sikkerhedsgodkendelse og tilladelse til at bruge systemet. 

Ifølge mediet, der har set et notat om sagen, affødte ibrugtagningen kritik og en rød anmærkning fra kommunens egen interne revision, da man håndterede borgeres personlige oplysninger i et it-system, der manglede endelig sikkerhedsgodkendelse. 

Thomas Troels Hildebrandt, professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, mener, at det er endnu et eksempel på, at it-sikkerhed ikke tages alvorligt nok. 

”Man er nødt til enten at have langt alvorligere straf eller overvågning af, om regler overholdes, og bedre mekanismer til at sikre det,” siger han til Berlingske. 

Berlingske skriver, at forvaltningen samarbejdede med kommunens it-afdeling efter ibrugtagningen i juli om ”at bringe de tekniske og sikkerhedsmæssige udfordringer i orden”, hvilket førte til, at der sidst i september blev udstedt en betinget ibrugtagningstilladelse, og over for avisen uddyber kommunen, ”at det ikke var en optimal situation”, men at det var et vigtigt hensyn for kommunen at kunne fortsætte driften af udstedelse af pas og kørekort, selvom tilladelsen ikke var givet på det pågældende tidspunkt. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter