PolicyWatch

Pensionskasse-direktør efterlyser bedre muligheder for at bygge småt

Der er behov for flere boliger med færre kvadratmeter i København, men kommuneplanen stiller sig på tværs, siger Peter Olsson, ejendomsdirektør i AP Pension.

Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Pensionsselskabet AP Pension har de senere år bygget massevis af boliger i København, men antallet kunne have været endnu større, hvis kommunplanen tillod mindre boliger, siger selskabets ejendomsdirektør Peter Olsson til Børsen.

Han peger på, at den nuværende kommuneplan dikterer et gennemsnit på 95 kvm for nye lejligheder, og selvom kravet er blødt op, er det ikke nok, mener han.

"Der bliver flere og flere singler, og nogle prioriterer måske at have et sommerhus og så en mindre lejlighed i København. Men vi oplever helt klart, at hver gang, vi har et projekt, så er det de små lejligheder, der ryger først. Også fordi de selvfølgelig er billigere, men det er altså dér, du har en helt ekstremt stor efterspørgsel," siger Peter Olsson til avisen.

Kravet i kommuneplanen betyder, at AP Pension ikke aktuelt har planlagt flere boliger i byen, men til gengæld er i gang andre steder i landet.

Sidste år færdiggjorde AP Pension et projekt med 200 ungdomsboliger på Tagensvej i København, hvor udlejningen tog en weekend.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, EjendomsWatch.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier