PolicyWatch

Middelmådig guitarist bliver ny frontmand i Udenrigsministeriet

Den nye departementschef er ud over sit kendskab til diplomatiet kendt for sin politiske tæft.

Lars Gert Lose

Ambassadør Lars Gert Lose har ramt de rigtige toner i sin tid i diplomatiet, og han bliver nu ny departementschef i Udenrigsministeriet.

Han har indtil nu været ambassadør i USA og overtager stillingen som chef efter Ulrik Vestergaard Knudsen, der tiltræder en stilling som vicegeneralsekretær i OECD i Paris.

Lose har brugt tiden i USA på emner som smykkeloven, målsætningen om at bruge to procent af bnp på forsvar og flygtningestrømmen til Europa.

"Jeg er glad for beslutningen om at indstille Lars Gert Lose til stillingen som ny departementschef i Udenrigsministeriet," siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i en pressemeddelelse.

Den 48-årige Lose var på forhånd en af topfavoritterne til at afløse Ulrik Vestergaard Knudsen.

Han været ambassadør til USA siden 2015 og har et godt kendskab til de mange forskellige opgaver i Udenrigsministeriet.

I pressemeddelelsen betoner Anders Samuelsen, at det er vigtigt i en tid, "hvor Danmark skal navigere i stadigt vanskeligere udenrigs- og sikkerhedspolitiske vande".

Lose er kendt for at trampe op ad Washingtons bakker på sin Christianiacykel og for at spille guitar, hvilket er et levn fra sabbatårene efter gymnasiet, hvor han troede, han skulle være rockmusiker.

I løbet af sin karriere i den danske udenrigstjeneste har han vist, at han ud over at have øje for diplomatiet også besidder en vis grad politisk sans.

"Vi har brug for en stærk udenrigstjeneste for at håndtere de mangeartede udfordringer og for at varetage danske interesser internationalt i tæt samarbejde med den øvrige centraladministration."

"Jeg er sikker på, at Lars med sin baggrund og sine kvaliteter vil kunne videreføre og videreudvikle det eksisterende gode samarbejde," siger Anders Samuelsen.

Lars Gert Lose blev udpeget som USA-ambassadør af netop Ulrik Vestergaard Knudsen i 2015. Inden kom han fra en stilling som udenrigspolitisk rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S) i Statsministeriet.

Lose blev kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1997 og har siden varetaget flere forskellige stillinger i Udenrigsministeriet.

Lars Gert Lose tiltræder stillingen fra 1. januar 2019. Dermed åbner der sig en stilling som ny ambassadør i Washington.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier