PolicyWatch

DI-formand om Dybvads exit: Det giver os nye muligheder

Lars-Peter Søbye, bestyrelsesformand i Dansk Industri, skal på jagt efter en ny direktør, når Karsten Dybvad efter planen stopper for at blive formand i Danske Bank. Formanden mener, at Dybvads skifte åbner nye muligheder for DI.

Lars-Peter Søbye, formand i Dansk Industri og adm. direktør i Cowi. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lars-Peter Søbye, bestyrelsesformand i Dansk Industri, kan godt sætte et ekstra punkt på sin to do-liste med teksten "Find en ny adm. direktør til Dansk Industri."

Karsten Dybvad er nemlig blevet indstillet til at blive ny bestyrelsesformand i Danske Bank, og hvis det går igennem på en ekstraordinær generalforsamling i banken, så skal Dansk Industri have fat i en ny person til hjørnekontoret i Industriens Hus med udsigt til Rådhuspladsen i København.

"Det bliver en udfordring at erstatte Karsten Dybvad. Karsten er en super god adm. direktør, der med sin troværdige måde har været med til at udvikle Dansk Industri. Med det sagt, så giver det nye muligheder, når sådan noget her sker," siger Lars-Peter Søbye til PolicyWatch og fortsætter:

"Jeg mener, at når vi sidder og kigger på Danmarks førende erhvervsorganisation, der sætter en samfundsdebat, så står jeg som formand med et ualmindeligt attraktivt direktørjob, der skal besættes. Jeg er helt sikker på, at der vil være en stor interesse for det job. Så jeg er sikker på, at vi nok skal finde den afløser, der skal til, for at bringe Dansk Industri til næste niveau."

Direktør så længe det er bedst for DI

Siden 2010 har Karsten Dybvad været adm. direktør i Dansk Industri. Før det var han bl.a. departementschef i Trafikministeriet, Finansministeriet og til sidst i Statsministeriet.

Hvis Karsten Dybvad bliver valgt som ny bestyrelsesformand i Danske Bank som erstatning for den nuværende formand Ole Andersen, så vil han samtidig fortsætte som adm. direktør i Dansk Industri i en periode.

Hvor lang den periode er, kan Lars-Peter Søbye ikke svare på.

"Det er utroligt svært for mig at komme med en konkret vurdering af det lige nu. Hverken jeg eller Karsten kender omfanget af arbejdsbelastningen, hvis han bliver valgt som formand i Danske Bank. Så det er ren spekulation at svare på det. Men jeg vil sige, at så længe det er bedst for DI, så længe vil Karsten blive ved med at være adm. direktør for DI. Det er vi fuldstændig enige om Karsten og jeg, at det er sådan, det skal være. Så finder vi et tidspunkt for, hvornår det skifte skal finde sted. Jeg kan ikke sige nu, hvornår det vil være."

Snakker vi om, at Karsten Dybvad stopper om nogle måneder, et halvt år, eller mere?

"Uanset at jeg gerne vil, så er det for tidligt at sige noget om det på nuværende tidspunkt. Nu går forretningsudvalget og formandsskabet ind i en proces, hvor vi skal skabe grundlaget for at rekruttere en ny adm. direktør. Så skal vi selvfølgelig finde et rekrutteringsfirma til at hjælpe os med det. Og når vi er kommet dertil, så er vi meget klogere på, hvordan det ser ud for os," siger Lars-Peter Søbye, der til dagligt er adm. direktør i Cowi.

Tredje direktør på stribe i erhvervsorganisationer

Dansk Industri har cirka 11.000 medlemsvirksomheder i folden, og det er dermed Danmarks største erhvervsorganisation. Dansk Industri har også relativt stor indflydelse på de politiske debatter på Christiansborg, hvor organisationen især har sat stort fokus på manglen på arbejdskraft i den seneste tid.

Dansk Industri er ikke den eneste erhvervsorganisation, der har oplevet udskiftninger på posten som adm. direktør i år. I juni blev Brian Mikkelsen ny adm. direktør i Dansk Erhverv, hvor han erstattede Jens Klarskov.

I Landbrug og Fødevarer stoppede Karen Hækkerup som adm. direktør i september – der er endnu ikke fundet en afløser.

Og nu skal Dansk Industri så også på jagt efter en ny mand til direktørposten, hvis altså Karsten Dybvad som forventet bliver ny formand i Danske Bank.

Lars-Peter Søbye frygter ikke, at farvellet til Karsten Dybvad vil føre til et ledelsesvakuum i erhvervsorganisationen.

"Nej, overhovedet ikke. Der er en superstærk ledelse i Dansk Industri, så det frygter jeg ikke," siger han.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier