PolicyWatch

Dansk Erhverv stævner kommuner for at forbigå private i udbud

Tre kommuner bliver stævnet af Dansk Erhverv, der mener, at kommunerne har forbigået private aktører i udbud for selv at løse opgaven.

Adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen | Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Holstebro, Lemvig og Struer Kommuner driver selv deres fælles hjælpemiddelcentral, men private virksomheder mener, at de burde have vundet opgaven, da den var i udbud.

Det skriver Børsen.

De tre kommuner har annulleret udbuddet for i stedet selv at stå for driften, men Dansk Erhverv mener, at kommunerne har brudt loven ved på et usagligt grundlag at afvise de private virksomheder. Erhvervsorganisationen har derfor rejst sagen i Klagenævnet for Udbud.

"Vi har ikke tidligere rejst sager som den her, men det er så vigtig og principiel en sag, at vi gør det nu. Det er for nemt for kommunerne at hævde, at de har ret og bare hjemtage, når vi kan dokumentere sort på hvidt, at de private bydere er væsentligt billigere," siger adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, til Børsen.

Dansk Erhverv mener at kunne bevise, at virksomhederne kunne løse opgaven billigere end kommunerne. Men Holstebro Kommune afviser beskyldningerne.

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier