Hvert tredje nye job går til ikke-vestlige indvandrere

Lønmodtagerbeskæftigelsen er steget med 110.600 personer siden august 2013. Næsten 33 pct. af de nye job er gået til ikke-vestlige indvandrere.
Hver tredje nye job siden 2013 er gået til folk fra ikke-vestlige lande. Her er en flygtning i arbejde hos Danish Crown i Sæby. | Foto: JOACHIM LADEFOGED
Hver tredje nye job siden 2013 er gået til folk fra ikke-vestlige lande. Her er en flygtning i arbejde hos Danish Crown i Sæby. | Foto: JOACHIM LADEFOGED

Der er fart på det danske arbejdsmarked, og det gavner især folk fra ikke-vestlige lande.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som er omtalt af Børsen.

Analysen viser, at lønmodtagerbeskæftigelsen for personer mellem 16-64 er steget med 110.600 personer fra august 2013 til august 2018.

Af dem er 36.410 personer fra ikke-vestlige lande - hvilket svarer til cirka en tredjedel.

"Tallene vidner om, at de her grupper har fået et langt bedre fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er et tøbrud, vi længe har efterlyst, og selvom der fortsat er lang vej igen, er det for alvor begyndt at gå i den rigtige retning. Det skal vi glæde os over," siger Erik Bjørsted, cheføkonom i Arbejderbevægelses Erhvervsråd, til Børsen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen kalder over for avisen udviklingen for en "glædelig nyhed her op til jul," der først og fremmest skyldes, at det går godt i økonomien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også