PolicyWatch

Rekordmange private tjener penge på offentlige ydelser

Et stadigt stigende antal privatansatte leverer offentlige ydelser - og det skal der tages højde for i debatten, mener Dansk Industri. Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kompenserer det dog ikke for den nedgang, der har været i antallet af offentligt ansatte.

Rengøring er et af de områder, hvor flere private aktører tjener penge på at servicere det offentlige. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Det er ikke en selvfølge, at rengøringspersonalet eller sygeplejersken, du møder på hospitalet, får deres løn fra det offentlige. Private virksomheder står nemlig for et stadig stigende antal af den slags ydelser.

Siden 2005 er antallet af privatansatte, der leverer offentlige services, steget med ca. 47.000 personer viser en rapport fra DI baseret på tal fra Danmarks Statistik.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier