PolicyWatch

Debat: Sæt mål for konkurrenceudsættelse

Måltal er vejen frem. For det går for langsomt med konkurrenceudsættelsen, og det kan måltal råde bod på. I det hele taget bør samarbejdet mellem det offentlige og det private øges, da alle vinder på det. Det skriver Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv, i dette debatindlæg.

Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv. | Foto: PR

Der har været heftig debat om brugen af måltal i forbindelse med konkurrenceudsættelse. Blandt andre KL har advaret mod brugen af måltal. I Dansk Erhverv mener vi, at måltal er vejen frem. For det går for langsomt med konkurrenceudsættelsen, og det kan måltal råde bod på. I det hele taget bør samarbejdet mellem det offentlige og det private øges, da alle vinder på det.

Økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, undrede sig her i PolicyWatch over, at en analyse fra Dansk Erhverv viser, at konkurrenceudsættelsen i kommunerne står i stampe. Men KL manede til besindighed. Ifølge Kommunernes Landsforening bliver private aktører nemlig i høj grad inviteret til at byde på offentlige opgaver. Vi anerkender, at der hver dag er en lang række private virksomheder, der løser opgaver for det offentlige lige fra rengøring til affaldsindsamling og ældrepleje. Og det er netop de gode erfaringer og samarbejde, som Dansk Erhverv ønsker styrket. Men når KL påstår, at det er fejlagtigt at konkludere, at konkurrenceudsættelsen står i stampe, er det helt enkelt forkert. Kommunernes samarbejde med den private sektor er rigtigt nok øget siden kommunalreformen, men ser man på de seneste år har udviklingen mere eller mindre stået i stampe. Det er dét, som vi adresserer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier