PolicyWatch

Topchefer har penge til forskning øverst på ønskesedlen

Politikerne bør afsætte flere penge til forskning. Det står i hvert fald øverst på ønskeliste hos landets topchefer, viser en stor rundspørge.

Lars Marcher, adm. direktør i medicoselskabet Ambu, ser gerne, at politikerne bruger flere penge på forskning. | Foto: Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup

Selvom man oftest hører erhvervslivet råbe op om lavere skatter og mere udenlandsk arbejdskraft, bliver de to emner overgået af et helt tredje som den vigtigste dagsorden i den igangværende valgkamp.

I hvert fald hvis man skal tro en rundspørge, som Greens Analyseinstitut har lavet for Børsen, og som 450 topchefer har svaret på.

Ifølge rundspørgen svarer 71 pct. af topcheferne, at "investere mere i forskning og uddannelse" skal have en høj prioritet hos en ny regering.

Herefter følger lavere skat, bedre infrastruktur og grøn omstilling med hver 65 pct.

"Nu repræsenterer jeg jo life science-industrien, der efterhånden er den største i Danmark og tegner sig for 18 pct. af eksporten. Stort set alle selskaber i denne industri har stort set kun eksport, og det giver et massivt bidrag til det danske samfund. Derfor er det glædeligt, at der kommer mere og mere fokus på, hvordan vi sikrer rammevilkårene for innovation. Hvis ikke vi er innovative som samfund, går det kun én vej," siger Lars Marcher, adm. direktør i medicoselskabet Ambu, til Børsen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier