Ammitzbøll og Pape vil fortsætte i regering og gennemføre flere skattelettelser

Både Liberal Alliance og De Konservative er klar til at fortsætte i regering efter folketingsvalget. Partierne vil bruge den eventuelle magt til at lave flere skattelettelser.
Søren Pape Poulsen vil fortsætte i regering efter valget, hvis det er muligt. | Foto: Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard
Søren Pape Poulsen vil fortsætte i regering efter valget, hvis det er muligt. | Foto: Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard

Der skal gennemføres flere skattelettelser, og det skal ske med både De Konservative og Liberal Alliance i regering sammen med Venstre.

Sådan lyder det fra K-formand Søren Pape Poulsen og næstkommanderende i Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

"Valget skal handle om, hvordan vi tjener pengene i det her samfund. Hvordan virksomhederne kan skabe vækst, og hvordan vi kommer til at betale noget mindre skat i Danmark. Det mener De Konservative stadigvæk," siger Søren Pape Poulsen til PolicyWatch.

Vil du gerne fortsætte med den nuværende regeringskonstellation efter valget?

"Jeg er fuldstændig klar."

På en VLAK-regering?

"Det vil jeg gerne."

Kan du forestille dig andre konstellationer?

"Det må vi se på, når valget er overstået," siger Søren Pape Poulsen.

Regeringen går ikke af

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tidligere tirsdag udskrev valg fra Folketingets talerstol stod det samtidig klart, at VLAK-regeringen ikke går af.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) påpeger, at regeringen kan blive siddende, så længe der ikke er et flertal imod den, og det mener han, er det rigtige at gøre.

"Vores ambition er, at VLAK-regeringen fortsætter ufortrødent det gode arbejde. Vi er glade for de resultater, vi har skabt med lavere skat og friere rammer både til folkeskolen og de frie skoler. Så vi ser for os, at regeringen kan fortsætte efter valget."

Så det er ikke afgørende, hvor store Liberal Alliance er for at kunne være med i en regering?

"Det vil være en meget mærkelig ting at melde ud."

Det har Dansk Folkeparti f.eks. gjort – de vil kun være i regering, hvis de kan få omkring de her 17 pct. opbakning eller mere?

"Vi vil hellere diskutere politik i stedet for at diskutere strategi. Vi har historisk set haft dårlige erfaringer med at diskutere strategi og taktik i offentligheden. Derfor er vores udgangspunkt, at vi går til valg på, at vi er et parti, der vil sænke skatterne, øge den personlige frihed, lave en ordentlig klimapolitik og en udlændingepolitik i balance mellem, at arbejdskraften skal være velkommen, og at de kriminelle skal udvises," siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Der har længe været et varmt forhold mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, mens sidstnævntes partiformand, Kristian Thulesen Dahl. Samtidig har det ikke været en dans på roser i hele denne valgperiode mellem Dansk Folkeparti og især Liberal Alliance. Kristian Thulesen slår alligevel fast efter statsministerens valgudskrivelse, at han peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

"Der er ingen vaklen her. Vi er parate til at give Lars Løkke Rasmussen chancen som statsminister her. Vi er også parate til selv at byde os til, hvis vi får rygdækningen til det fra danskerne. Hvis danskerne så vil noget andet, respekterer vi det, og så vil vi selvfølgelig søge indflydelse efter det," siger Kristian Thulesen Dahl.

Han påpeger, at DF som udgangspunkt skal have omkring 17 pct. opbakning fra vælgerne, hvis partiet skal indgå i en regering med Venstre efter valget. I flere meningsmålinger står DF til 12-14 pct. af stemmerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også