PolicyWatch

Sønderjysk mejeridirektør: Grænsekontrol skader udvikling i regionen

Direktøren for det sønderjyske mejeri Naturmælk mener, at en permanent grænsekontrol, som Venstre vil have indført, rammer erhvervslivet. Men der er delte meninger om det, medgiver han.

Leif Friis Jørgensen, adm. direktør for Naturmælk og formand for Udviklingsråd Sønderjylland. | Foto: Casper Dalhoff/Polfoto/Arkiv

For virksomhederne i Sønderjylland er Nordtyskland en naturlig forlængelse af det danske marked, og mange har både kunder og medarbejdere, der befinder sig syd for den dansk-tyske grænse.

Derfor vil det påvirke erhvervslivet, hvis der bliver indført permanent grænsekontrol, som Venstre ønsker. Det mener Leif Friis Jørgensen, der direktør for sønderjyske Naturmælk og formand for Udviklingsråd Sønderjylland, hvor private og offentlige aktører arbejder for udvikling i Sønderjylland.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier