PolicyWatch

Pensionskæmpe kritiserer socialdemokratisk skat mod spekulanter

PFA advarer om, at pensionskunderne kan miste afkast, hvis socialdemokraterne får gennemført et forslag om at stramme reglerne for modernisering af lejligheder. (rettet)

Foto: Tanja Carstens Lund/Jyllands-Posten

(Tidligere fremgik det, at PFA opponerede om et forslag om løbende avancebeskatning. Det er ikke korrekt. PolicyWatch beklager fejlen)

Hvis Socialdemokratiet får opbakning fra rød blok til et nyt boligudspil, som partiet for nylig har lanceret, kan det koste dyrt for pensionskunderne.

Det skriver Finans.

Forslaget angår modernisering af lejligheder. Her vil Socialdemokratiet stramme reglerne for at lægge bånd på kapitalfonde som Blackstone, der bliver beskyldt for at presse huslejen i vejret med ufine midler. Men hos PFA mener ejendomsdirektør Michael Bruhn at det også kan ramme pensionsselskabernes ejendomme og få dem til at falde i værdi. Og det vil også ramme pensionskundernes afkast.

"Den slags indgreb er giftige. Det uheldige er, at det er et populistisk forsøg på at stoppe Blackstone, som har ry for at være meget kortsigtet og aggressiv. Jeg skal ikke udtale mig om Blackstone, men pensionsselskaberne er jo enormt langsigtede, og derfor er det ærgerligt, at man vil lave et indgreb, som rammer alle over en kam," siger Michael Bruhn.

Ifølge interesseorganisationen EjendomDanmark kanpensionskasserne at tabe 15-20 mia. kr., hvis reglen om moderniseringer afskaffes. Til gengæld mener Curt Liliegreen, direktør for analysehuste Boligøkonomisk Videnscenter, at det er et tab som pensionskasserne må æde, da ejendomsværdierne bliver presset kunstigt i vejret.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier