PolicyWatch

Danske selskaber mærker strammere regler i Kina

De seneste år er det blevet sværere for danske virksomheder at operere i Kina, fordi der er kommet flere regler til, viser en ny rapport.

Foto: Stephen B. Morton / AP / Ritzau Scanpix

Flere virksomheder oplever, at der er flere krav forbundet med at have aktiviteter i Kina. Det viser en ny rapport fra Det Danske Handelskammer i Kina (DCCC), der har indsamlet erfaringer fra danske virksomheder, skriver Jyllands-Posten.

"I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde. Kineserne er begyndt at håndhæve flere eksisterende love, som ikke blev håndhævet før. Det er især hos de små og mellemstore virksomheder, at det bliver et problem, for de har ikke altid ressourcerne til at sikre, at de imødekommer disse ændringer," siger Mads Vesterager, leder af handelskammeret i Kina, til avisen.

Blandt andet er der kommet en ny lov om cybersikkerhed, som giver den kinesiske stat adgang til alle virksomheders servere. Og selv om der er kommet nye regler for copyright, risikerer danske virksomheder stadig at blive kopieret af kinesiske konkurrenter.

Det er blandt andet sket for den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots, hvor direktør Thomas Visti siger, at der ikke er andet at gøre end at udvikle hurtigere end konkurrenterne.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier