PolicyWatch

Danske selskaber mærker strammere regler i Kina

De seneste år er det blevet sværere for danske virksomheder at operere i Kina, fordi der er kommet flere regler til, viser en ny rapport.

Foto: Stephen B. Morton / AP / Ritzau Scanpix

Flere virksomheder oplever, at der er flere krav forbundet med at have aktiviteter i Kina. Det viser en ny rapport fra Det Danske Handelskammer i Kina (DCCC), der har indsamlet erfaringer fra danske virksomheder, skriver Jyllands-Posten.

"I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde. Kineserne er begyndt at håndhæve flere eksisterende love, som ikke blev håndhævet før. Det er især hos de små og mellemstore virksomheder, at det bliver et problem, for de har ikke altid ressourcerne til at sikre, at de imødekommer disse ændringer," siger Mads Vesterager, leder af handelskammeret i Kina, til avisen.

Blandt andet er der kommet en ny lov om cybersikkerhed, som giver den kinesiske stat adgang til alle virksomheders servere. Og selv om der er kommet nye regler for copyright, risikerer danske virksomheder stadig at blive kopieret af kinesiske konkurrenter.

Det er blandt andet sket for den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots, hvor direktør Thomas Visti siger, at der ikke er andet at gøre end at udvikle hurtigere end konkurrenterne.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier