PolicyWatch

Danske selskaber mærker strammere regler i Kina

De seneste år er det blevet sværere for danske virksomheder at operere i Kina, fordi der er kommet flere regler til, viser en ny rapport.

Foto: Stephen B. Morton / AP / Ritzau Scanpix

Flere virksomheder oplever, at der er flere krav forbundet med at have aktiviteter i Kina. Det viser en ny rapport fra Det Danske Handelskammer i Kina (DCCC), der har indsamlet erfaringer fra danske virksomheder, skriver Jyllands-Posten.

"I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde. Kineserne er begyndt at håndhæve flere eksisterende love, som ikke blev håndhævet før. Det er især hos de små og mellemstore virksomheder, at det bliver et problem, for de har ikke altid ressourcerne til at sikre, at de imødekommer disse ændringer," siger Mads Vesterager, leder af handelskammeret i Kina, til avisen.

Blandt andet er der kommet en ny lov om cybersikkerhed, som giver den kinesiske stat adgang til alle virksomheders servere. Og selv om der er kommet nye regler for copyright, risikerer danske virksomheder stadig at blive kopieret af kinesiske konkurrenter.

Det er blandt andet sket for den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots, hvor direktør Thomas Visti siger, at der ikke er andet at gøre end at udvikle hurtigere end konkurrenterne.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier