PolicyWatch

Stor brødkoncern om brexit: Vi er så klar, som vi kan blive

I mere end et år har en af landets største aktører inden for bageri forberedt sig minutiøst på et hårdt brexit. God ide, lyder det fra Dansk Industri.

Foto: Miriam Dalsgaard

Lantmännen Unibake har forberedt sig ualmindeligt godt på brexit. Det er mere end et år siden, at koncernen satte de første tiltag i værk, der skulle give overblik over risici og udgøre fundamentet for en worst-case plan.

Det fortæller koncernens globale chef for forsyningskæder, Frank L. Breitenstein, i Dansk Industris nyhedsbrev.

Bagerikoncernen har holdt work-shops, lavet flere analyser og udvidet lagerkapaciteten i Storbritannien, USA og EU, da det er forventningen, at brexit kan give importproblemer for Storbritannien.

"Forberedelserne til Brexit har krævet mange ressourcer og har haft høj prioritet i forretningen. Men til gengæld er vi nu også så klar, som man kan blive. Alt er jo spekulationer, men vi forbereder os på worst-case," siger Frank L. Breitenstein.

DI: Kom i gang

En mulig dato for et hårdt brexit uden en handelsaftale med EU rykker da også nærmere med store skridt. Der er blot 42 dage til d. 31. oktober.

Opfordringen fra Dansk Industri er, at danske virksomheder begynder at forberede sig nu, hvis ikke man allerede er i gang.

"Brexit har været udsat et par gange, men Storbritanniens nye premierminister Boris Johnsson har meget klart meldt ud, at han vil have landet ud af EU seneste den 31. oktober. Derfor bør danske virksomheder også være klar," siger Anders Ladefoged, der er europapolitisk chef i Dansk Industri.

"Konsekvenserne af Brexit er mange. Det kan betyde øgede omkostninger og mere administration for virksomheder, der har handler med Storbritannien eller har aktiviteter derovre. Det gælder selvfølgelig især, hvis det ender med et Brexit uden en aftale," fortsætter han i meddelelsen.

Regeringen vil gøre SMV’er klar til Brexit med ny handlingsplan

Sticks'n'Sushi-direktør: "Brexit holder mig forbandet vågen om natten"

Briterne holder ny brexitplan tilbage

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier