PolicyWatch

Frygt for recession: Topchefer fyrer ansatte og holder på investeringerne

Flere danske topchefer tror på, at vi står over for en økonomisk nedgang. En del af dem har allerede fundet sparekniven frem.

Foto: Martin Lehmann

Ifølge flere topchefer, vil der inden for den nærmeste tid komme en recession, mens der forud venter en økonomisk krise. Derfor har de så småt fundet sparekniven frem ved både at holde igen på investeringer og afskedige medarbejdere, skriver Børsen.

Ifølge en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, tror 44 pct. af de adspurgte topchefer, at der kommer en recession i år eller næste år. Men det viser sig også, at 40 pct. af topcheferne allerede har foretaget tiltag til en kommende recession. 51 pct. af topcheferne svarer dog "nej", mens 9 pct. sætter kryds ud for "ved ikke/vil ikke svare".

Mens hele 68 pct. har skåret i omkostningerne, har 53 pct. holdt igen med investeringer og 40 pct. har lavet ansættelsesstop, og 27 pct. har fyret medarbejdere. Professor ved Økonomisk Institut på CBS, Svend Erik Hougaard Jensen, kalder det over for Børsen en overraskende tendens og mener, at det er en bekymrende udvikling, hvis flere selskaber holder sig tilbage, når det kommer til at investere:

"Det er bekymrende, for vi risikerer, at det bliver en selvforstærkende proces, for skærer man i investeringerne og f.eks. dropper at købe en ny maskine i en forventning om, at der alligevel ikke bliver så meget at lave, vil det føre til mindre vækst i den virksomhed, der skulle producere maskinen. Så det øger risikoen for, at det bliver en selvforstærkende profeti."

DSV-chef tror mere på nulvækst end krise: "Det lyder tæt på jubeloptimistisk"

Kina og USA genoptager handelssamtaler 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier