PolicyWatch

Vagthund ueing i selskabers kritik af fjernvarmeregulering

Det vil ikke bremse den grønne omstilling, når regeringen lægger op til regulering af fjernvarmeselskaber, lyder det fra Forsyningstilsynet som modsvar til branchens kritik.

"Vi oplever, at monopolselskaberne argumenterer for lempelser i reguleringen med argumentet om at kunne investere mere i grøn omstilling. Det synes vi virkelig ikke er en god idé," siger adm. direktør i Forsyningstilsynet, Carsten Smidt, til Børsen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Dansk Fjernvarme og Dansk Energi har kritiseret regeringens planer om at stramme reguleringen af fjernvarmeselskaber for at være et benspænd for den grønne omstilling. Men det er ikke rigtigt, siger adm. direktør i Forsyningstilsynet, Carsten Smidt, til Børsen.

Regeringen vil med to politiske aftaler fra 2016 og 2017 lægge et loft over, hvor mange penge, fjernvarmeselskaber må opkræve fra forbrugerne og samtidigt lave løbende effektiviseringskrav. Carsten Smidt affejer branchens kritik med, at en økonomisk regulering netop kan være med til at underbygge den mest effektive form for grøn omstilling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier