PolicyWatch

Rundspørge: S-plan mod sygefravær kan ramme kanten af arbejdsmarkedet

Arbejdsgivere vil afholde sig fra at ansætte folk med helbredsproblemer, hvis regeringen indfrier planer om at lade arbejdsgivere betale de ansattes første 40 sygedage. Det viser en ny rundspørge, skriver Børsen.

Arbejdspladsen betaler i dag de første 30 dage af en sygemeldt medarbejders dagpengeperiode. Regeringen har planer om at hæve den periode til 40 dage og samtidigt finde 215 mio. kr. til finansloven. | Foto: Jens Dresling

Et nyt foreslag fra regeringen vil pålægge arbejdsgivere at betale de første 40 sygedage, mod i dag 30 dage, for deres ansatte. Men bliver foreslaget til virkelighed, vil det afholde flere chefer mod at tage chancen og ansætte folk på kantan af arbejdsmarkedet. Det skriver Børsen, som har foretaget en undersøgelse blandt 1500 medlemmer af SMV Danmark.

Her svarer 23 pct. af de adspurgte, at de inden for de sidste 12 måneder har ansat en medarbejder, som de ikke havde ansat, hvis de skulle betale de første 40 sygedage. Mens 72 pct. svarer, at de vil afholde sig fra at ansætte folk med helbredsproblemer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier