PolicyWatch

Foss-formand: Høj arveafgift favoriserer kapitalfonde

En forhøjet arveafgift er "urimelig", fordi familievirksomheder kan blive tvunget til at sælge til kapitalfonde. Det mener bestyrelsesformanden i Foss.

"Det er helt urimeligt, at beskatningen skal bestemme, hvilken ejerform der er den bedste. Altså at man bliver tvunget til at sælge til andre ejerformer, f.eks. til kapitalfonde," siger Peter Foss til avisen. | Foto: Helle Lillelund Aggebo/ERH

Udsigten til, at afgiften for generationsskifter stiger fra 6 til 15 pct. er et kødben for kapitalfonde, der står klar til at overtage familievirksomheder. Det mener Peter Foss, bestyrelsesformand og medejer af Foss, der producerer avancerede måleinstrumenter til blandt andet landbrugsindustrien.

Det skriver Børsen.

Peter Foss, der er søn af stifter Nils Foss, fortæller, at familien har fået "utallige" henvendelser fra kapitalfonde, der har været interesseret i at købe den velpolstrede virksomhed.

"Det er helt urimeligt, at beskatningen skal bestemme, hvilken ejerform der er den bedste. Altså at man bliver tvunget til at sælge til andre ejerformer, f.eks. til kapitalfonde," siger Peter Foss til avisen.

Foss blev stiftet i 1956 af ingeniøren Nils Foss. I 2018 omsatte Hillerød-virksomheden for 2,24 mia. kr., mens der dryppede 378 mio. kr. ned på bundlinjen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Dyrt retskrav skiller virksomheder og regeringen i debat om arveskat

Virksomhedsarvinger må vinke farvel til retskrav på værdiansættelse 

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier