PolicyWatch

Højesteretsdom erklærer konsortiedannelse ulovlig

Højesteretsdom sidestiller konsortiedannelser med karteller. Nu vil udbud slå fejl, for ingen vil turde løfte opgaver sammen, lyder frygten fra erhvervslivet.

Dommen omhandler en opgave om at lave vejstriber for Vejdirektoratet fra 2014-2017, som de konkurrerende virksomheder, GVCO og Eurostar, dannede et konsortie og vandt retten til. | Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix

Højesteret dømte onsdag to vejstribefirmaer, som var gået sammen om en opgave. DI er rystet over afgørelsen og frygter, at dommen vil gøre, at færre firmaer har lyst til at byde på opgaver sammen, skriver Børsen.

"Højesteret vurderer ikke, om der har været en effekt på konkurrencen. Der er dømt på en teoretisk vurdering af, at konkurrencebegrænsning kan være et muligt formål. Det er første gang, kartellovgivningen anvendes på den måde. Så dommen er vidtrækkende, og vores vurdering er, at der vil blive dannet langt færre konsortier fremover. Virksomheder vil være meget forsigtige – direktørerne risikerer jo nu seks års fængsel for at danne et konsortie," siger underdirektør og juridisk chef i DI, Kim Haggren, til Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier