PolicyWatch

Landbrugets generationsskifte skal hjælpes på vej

Revisionskoncern håber, at et nyt regelsæt for sælgerpantebreve med tiden kan komme til at gælde for andre aktiver end kun ejendomme – og dermed også gavne bl.a. fiskeriet.

Foto: Jens Dresling

Nye regler for sælgerpantebreve kan være med til at sætte fart i et generationsskifte i landbruget. Det gælder især unge landmænd, som kan have svært ved at få finansieret køb af gårde. Revisionsselskabet BDO efterlyser, at reglerne, som gælder for alle typer af erhvervsejendomme, bredes længere ud.

Folketinget vedtog lige før jul et lovforslag om en ny og særlig model for sælgerpantebreve. Den giver ifølge nyhedsbrevet Depechen fra BDO sælger af en erhvervsejendom mulighed for at udskyde beskatningen af hele eller dele af en avance ved salget. Det gælder i de tilfælde, hvor en del af købesummen lægges som et pantebrev.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier