PolicyWatch

20 fødevarevirksomheder skal forsøge sig med grøn strøm

Med en omstilling til grøn energi kan fødevarevirksomhederne skære op til 2 pct. af Danmarks årlige CO2-udledning.

Foto: René Schütze

En række danske fødevarevirksomheder skal i et nyt projekt forsøge sig med grøn strøm og demonstrere, hvordan elektrificering af produktionsprocesser kan understøtte den grønne omstilling af fødevareindustrien.

Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Dansk fødevareindustri står for 30 pct. af industriens samlede energiforbrug i Danmark og heraf stammer over halvdelen fra olie, gas og kul.

Hvis det er muligt at erstatte de fossile brændsler med grøn strøm fra f.eks. sol og vind, vil virksomhederne kunne barbere op mod 2 pct. af Danmarks årlige CO2-udledning og skære en million ton af fødevareindustriens CO2-udledning, skriver Dansk Industri.

"Vi kan forhindre markante udledninger af CO2 ved at omstille fødevareindustrien fra fossile brændsler til grøn strøm. Det er et vigtigt skridt i forhold til at fjerne klimapåvirkningen fra forarbejdning af fødevarer, og det er en fordel for virksomhederne, der gerne vil imødekomme forbrugernes stigende ønske om at få fødevarer med et lavt klimaaftryk," siger branchedirektør i DI Fødevarer Leif Nielsen, der er formand for projektets styregruppe, i pressemeddelelsen.

Forsøget skal foregå med en række partnere bl.a. Dansk Energi og Viegand Maagøe A/S. De 20 fødevarevirksomheder, der skal deltage, er endnu ikke fundet, men samarbejdspartnerne er positive.

"Grøn strøm fra vind og sol gør elektrificering både central og nødvendig for industriens grønne omstilling, og her kan vi være med til at gøre den store forskel. Vi skal bruge langt mere strøm, end vi gør i dag og i sektorer, hvor vi hidtil ikke har tænkt det som en mulighed som eksempelvis fødevareindustrien," siger Lars Aagaard, der er adm. direktør i Dansk Energi.

Olieindustri: Ingen klimaeffekt ved licensstop i Nordsøen Erhvervsorganisationer: Der kommer til at være mere grønt fokus på transport

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Mere fra PolicyWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier