Banker beder om fleksibilitet efter coronavirus

De danske banker kalder på at få den samme økonomiske håndsrækning, som de selv skal yde til selskaber i forbindelse med coronavirussets udbrud. Det skriver Børsen.
Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark, vil have en cororna-håndsrækning til bankerne. | Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Politiken/Ritzau Scanpix
Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark, vil have en cororna-håndsrækning til bankerne. | Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Politiken/Ritzau Scanpix
Af Ritzau Finans

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) meddelte tirsdag, at bankerne skal være med til at løfte samfundsansvaret i forbindelse med coronavirusset, men at der ikke er brug for særlig nødhjælp til bankerne.

Finanstilsynet har også meddelt, at bankerne er godt rustede til at hjælpe pressede erhvervskunder.

Det får kritik af bankerne, der mener, at de bør få længere line, så de kan hjælpe erhvervslivet.

"Vi ser gerne en klar melding fra tilsynet om, at man gerne vil bidrage til at minimere effekterne af corona-chokket ved at udvise fleksibilitet i sin praksis og gå i dialog med bankerne," siger Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør for bankernes organisation, Finans Danmark, til Børsen.

Bankerne vil gerne undgå planlagte kommende stigninger i deres kapitalkrav. Finans Danmark peger blandt andet på, at man fra politisk side omgående bør annullere de to stigninger, der skal træde i kraft senere på året, og at bufferen forbliver på 1,0 pct.

Erhvervsministeren har ikke yderligere kommentarer til tirsdagens melding, men følger situationens udvikling nøje, skriver avisen.

Coronavirus får den britiske centralbank til at sænke renten 

ECB beder banker fremlægge nødplaner under corona-udbrud

Danske finansielle myndigheder følger corona-epidemien tæt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også