PolicyWatch

SMV-chef: Giv virksomheder mulighed for at udskyde momsbetalingen

Adm. direktør i SMVDanmark foreslår, at virksomhedernes betaling af moms i marts udskydes yderligere. "Virksomhederne har brug for et stærkere sikkerhedsnet," lyder det.

"De små virksomheder er hårdt pressede og lever lige nu fra hånden til munden. Efter et hårdt 2020 har mange opbrugt al opsparing, og en langvarig nedlukning vil både medføre fyringer og konkurser," udtaler Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. | Foto: PR / SVMDanmark

For at imødekomme et stigende smittetryk, har regeringen tirsdag meldt ud, at man forlænger og indfører nye restriktioner i form af en reduceret forsamlingsloft, mens afstandskravet øges til 2 meter.

Som Dansk Erhverv roser SMVDanmark, at regeringen har reduceret forsamlingsloftet og holde daginstitutioner åbne, men organisationen er særligt bekymret for én bestemt gruppe.

"[...] jeg er dybt bekymret for, hvilken tilstand de selvstændige står i, når vi kommer på den anden side af coronakrisen. De små virksomheder er hårdt pressede og lever lige nu fra hånden til munden. Efter et hårdt 2020 har mange opbrugt al opsparing, og en langvarig nedlukning vil både medføre fyringer og konkurser," udtaler Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, i en pressemeddelelse.

Statsministeren forventer, at restriktionerne forlænges ud over den nuværende tidshorisont, som er 17. januar.

Det vil koste virksomhederne dyrt, siger Jakob Brandt, der kalder udsigten til forlængede restriktioner "forståeligt, men også dybt beklageligt":

"Det er ikke gratis for virksomhederne at være tvangslukket. Langt fra."

Jakob Brandt foreslår, at regeringen udskyder den nært forestående frist for momsbetaling - ligesom sidste år, hvor virksomhederne fik mulighed for at udskyde betaling af deres moms til marts i år.

"Vi begynder allerede nu at høre fra virksomheder, at de på grund af de seneste nedlukninger ikke har mulighed for at betale den store regning allerede nu."

"Vi foreslår derfor, at virksomheder skal have mulighed for at udskyde momsbetalingen i yderligere 6 måneder, som et rentefrit lån. Det betyder meget lidt for statskassen, men rigtigt meget for de små virksomheder," siger han.

Han peger på, at de lukkede bilforhandlere trods lønkompensationen har udgifter til løn på 20-30.000 kr. per ansat om måneden, mens andre slet ikke kan bruge ordningen, fordi de også har et åbent værksted og dermed også en udgift på 55.000 kr. for hver hjemsendt bilsælger.

"Når vi ser ind i en meget lang nedlukningsperiode, bliver vi nødt til at finde bedre og mere retfærdige måder at holde erhvervslivet i live," siger han.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier