PolicyWatch

DI foreslår total genåbning så snart alle over 50 år er vaccineret

Dansk Industri har lavet en plan for genåbning af samfundet, der indeholder en lang række forslag. Blandt andet foreslår organisationen en total genåbning så snart alle over 50 år er vaccineret. Venstre bakker op.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Opdateret 12.42 med kommentar fra Venstre.

Dansk Industri har udformet en genåbningsplan, der indeholder en række af initiativer. Et af forslagene er bl.a. en total genåbning af landet, så snart alle over 50 år er vaccineret, skriver Politiken.

Organisationen har ifølge avisen været i kontakt med flere specialister og virologer fra ind- og udland, der har ført til den konklusion, at når alle over 50 år er vaccineret, vil kapaciteten på landets sygehuse ikke længere være truet.

"Det er en ansvarlig åbning, når de sårbare, plejepersonalet og folk over 50 år er blevet vaccineret. Det betyder ikke, at folk ikke bliver syge, og borgerne skal stadig tage hensyn og leve op til kravene om afstand, afspritning og mundbind. Men så kan vi åbne samfundet, for så er faren for en voldsom overbelastning af sundhedsvæsenet ikke længere til stede," siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, til Politiken.

Forslaget møder opbakning fra Venstre, der vil bede regeringen om at forholde sig til hele Dansk Industris genåbningsplan.

"Vi har behov for, at der bliver opstillet nogle målsætninger for, hvordan vi får genåbnet Danmark. Det er den her plan et godt bud på," siger Martin Geertsen, Venstres sundhedsordfører, til Ritzau.

Dansk Industri var blandt aktørerne i samarbejdet om et digital coronapas, der blev præsenteret i januar.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier