PolicyWatch

Kåre Schultz om vaccinefabrik i Danmark: Giver ikke mening

En vaccineproduktion i Danmark, som kun er tiltænkt den danske befolkning, giver ingen mening. Sådan lyder vurderingen fra den danske Teva Pharmaceuticals-topchef, Kåre Schultz, over for Børsen.

Kåre Schultz. | Foto: Lars Krabbe/ERH

Den danske Teva Pharmaceuticals-topchef, Kåre Schultz, mener ikke, at det giver nogen mening at etablere en vaccineproduktion i Danmark, som kun er tiltænkt den danske befolkning. Det siger han til dagbladet Børsen.

"Det er jo et stærkt politisk spørgsmål, men hvis man ser på det rent praktisk og operationelt, så er den danske befolkning jo på ca. 6 mio. Det er en meget, meget lille andel af den globale befolkning, og normalt – medmindre man har en helt speciel ekspertise, som gør det relevant – så giver det ikke mening at opstarte produktion af lægemidler af nogen som helst art for 6 mio. mennesker," siger Kåre Schultz til Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Europas vindindustri vil forbyde vinger på lossepladsen

Med udsigt til omkring 25.000 ton pensionerede møllevinger i 2025 – og det dobbelte fem år senere – vil vindbranchen have EU til at indføre forbud mod deponi og støtte udvikling i nye løsninger. Danske politikere skal tage stilling til mulig import af brugte vinger, siger Wind Denmark.

Debat: Fortsat fintech-vækst kræver bedre adgang til talent

TALENTTØRKE I FINTECH: Det går godt for dansk fintech – faktisk så godt, at branchen er i akut mangel på flere medarbejdere med de rigtige kompetencer. En mangel, som truer den fortsatte vækst. Det kræver derfor fælles løsninger og politisk handling for at sikre forsat udvikling af fintech i Danmark, skriver Copenhagen Fintech Policy Forum i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier