PolicyWatch

Coronakrisens vindere forgyldt

Flere virksomheder i blandt andet laboratorie- og diagnostikbranchen har oplevet stor succes under coronakrisen, hvor efterspørgslen på deres produkter er eksploderet, skriver dagbladet Børsen.

Copenhagen Medical er en af virksomhederne der tdiligere har haft et coronatestcenter i Parken, med en kapacitet på op til 3.000 test i timen. | Foto: Martin Lehmann

Mens verden har ligget underdrejet under coronakrisen, har der for flere danske selskaber aldrig været mere travlt.

Det gælder blandt andre Pentabase, der udviklede den første danske pcr-test, og som siden har set omsætning og overskud eksplodere, skriver dagbladet Børsen.

"Det er helt surrealistisk, at det er gået, som det er gået," siger Ulf Bech Christensen, stifter og adm. direktør i den Odense-baserede virksomhed, til avisen.

Pentabase er i det forgangne år vokset fra 14 til 150 ansatte og har samtidig set resultatet før skat vokse 36.700 pct. til 184 mio. kr. i 2020 mod 0,5 mio. kr. året forinden.

Lignende succeshistorier set blandt andet hos Ramcon, der leverer laboratorieudstyr til behandling af pcr-test, hvor driftsindtjeningen er gået fra 7,3 mio. kr i 2019/20 til 317 mio. kr. i fjor, mens virksomheden Ronald har 11-doblet resultatet før skat til til 220 mio. kr. i 2020 ved at sælge værnemidler som mundbind og visirer samt håndsprit.

Copenhagen Medical, der står for at teste borgerne i Region Hovedstaden, har en indtægt på 10 mio. kr. om dagen.

Sundhedsminister vil erstatte massetest med spildevandsovervågning

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier