PolicyWatch

Ekspertgruppe skal undersøge forholdene for demokratiske virksomheder

Målet er bl.a. at forbedre forholdene inden for finansiering og rådgivning.

Foto: Jens Dresling

I mangel på generel viden om demokratiske virksomheder, har regeringen nu nedsat en ekspertgruppe, der skal kortlægge vidensgrundlaget om den type virksomheder bl.a. de samfunds- og erhvervsøkonomiske konsekvenser.

Det skriver Erhversministeriet i en pressemeddelelse.

Ekspertgruppen skal derudover komme med konkrete anbefalinger til at fjerne uhensigtsmæssige barrierer og forbedre forholdene for demokratiske virksomheder inden for bl.a. erhversfremme, finansiering og rådgivning.

"I Danmark har vi en lang tradition for demokratiske virksomheder bl.a. med de første andelsmejerier fra midten af 1800-tallet, der jo har haft stor betydning for danske virksomheder og dansk økonomi," siger Erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

"I regeringen ønsker vi et erhvervsliv med forskellige ejerformer og her ser vi også et potentiale i demokratiske virksomheder. Derfor ønsker vi en undersøgelse af de barrierer, der kan være for den type virksomheder."

Mette Frederiksen: Techgiganter skal tage ansvar

Vandbranchen ønsker sig en mere "fremadskuende" regulering

Danske Medier vil have ændret offentlighedsloven på fire punkter 

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier