PolicyWatch

Antallet af konkurser i årets første seks måneder er det laveste i fire år

Coronapandemien har fortsat ikke sat tydelige spor i antallet af konkurser hos danske virksomheder, men det er for tidligt at ånde lettet op, mener erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv.

"Udskydelsen af skattebetalingerne bliver konverteret til et skattelån, der skal tilbagebetales i enten 2022 og 2023. Derfor vil konkurstallene for starten af 2021 fremstå kunstigt lavt," lyder det fra Kristian Skriver, økonom hos Dansk Erhverv. | Foto: Martin Lehmann

Antallet af konkurser i danske virksomheder er fortsat ikke for alvor ramt af coronapandemien og de medfølgende restriktioner.

Der var 164 konkurser i aktive virksomheder i juni. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er nogenlunde på niveau med antallet i maj, og når man ser på antallet af konkurser i årets første seks måneder, er tallet det laveste i fire år.

Konkurserne i juni kostede 431 job, og det er det laveste antal i de 12 år, hvor statistikken er blevet lavet.

De konkursramte virksomheder havde en omsætning på 524 millioner kroner, hvilket også er det laveste set over en måned i statistikkens historie.

Selv om der ikke har været en stor konkursbølge under coronakrisen, mener erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv, at det er for tidligt at ånde lettet op.

Hos Dansk Erhverv påpeger økonom Kristian Skriver, at virksomhederne under corona har kunnet udskyde en række skatte- og momsbetalinger, som skal betales tilbage.

"Udskydelsen af skattebetalingerne bliver konverteret til et skattelån, der skal tilbagebetales i enten 2022 og 2023. Derfor vil konkurstallene for starten af 2021 fremstå kunstigt lavt."

"Skattelånene betyder, at de mest nødlidende virksomheder nu skubber en skatteregning foran sig, som de har opbygget for at komme helskindet igennem coronakrisen," siger han i en skriftlig kommentar.

Erhvervsorganisationer advarer: Striks afvikling af coronalån øger risiko for, at sunde virksomheder føler sig pressede til at indgive konkursbegæring 

Fortsat færre virksomheder går konkurs under corona 

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier