PolicyWatch

Forbrugerråd og grøn organisation vil anke sag om greenwashing

Arla blev i sommer frikendt for greenwashing af Fødevarestyrelsen i sagen om, hvorvidt mejeriet måtte kalde økologisk mælk for CO2-neutral. Forbrugerrådet Tænk og organisationen Noah er dog ikke tilfredse og vil anke kendelsen.

Foto: ARLA / PR

Når Arla skriver, at mejeriets økologiske mælk er ”CO2-neutral kompenseret med klimakreditter”, er det stadigvæk greenwashing, mener Forbrugerrådet Tænk og den grønne organisation Noah.

De to organisationer vil med udgangen af næste uge anke Fødevarestyrelsens kendelse i sagen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, skriverfagmediet Journalisten.

"Vi er uenige i Fødevarestyrelsens vurdering af, at kampagnen ikke er vildledende for en almindelig gennemsnitsforbruger," siger Stine Vuholm, der er fødevarepolitisk medarbejder ved Forbrugerrådet Tænk.

Sagen blev oprindeligt fremlagt for Fødevarestyrelsen af Margarineforeningen i november 2020, der dog tabte sagen, da Fødevarestyrelsen mente, at "den pågældende anprisning er i overensstemmelse med reglerne for frivillig fødevareinformation, og at anprisningen således ikke anses som vildledende."

Sagen om Arlas produkter er en ud af to store sager om greenwashing på det seneste, hvoraf den anden omhandler Danish Crown og slagteriets mærke "klimakontrolleret gris", der i sidste uge blev droppet af selskabet.

Forbrugerråd efter Danish Crown-sag: Der mangler retningslinjer for klimakommunikation

Arla frikendes for greenwashing  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier