PolicyWatch

Københavnsk restaurant genindfører krav om coronapas

På eget initiativ genindfører PS Bar & Grill krav om coronapas. Det sker grundet den stigende smitte.

PS Bar & Grill vil beskytte både gæster og personale ved at genindføre coronapas. | Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Baren og restauranten PS Bar & Grill, der ligger i København, har valgt at genindføre brugen af coronapas.  Det oplyser PS Bar & Grill på sin hjemmeside. Det skriver Berlingske.

Genindførelsen kommer på et tidspunkt, hvor der ikke er krav om, at restauranter og barer skal tjekke deres gæster for coronapas. Tiltaget kommer derfor på eget initiativ fra PS Bar & Grill.

"Grundet stigende coronasmitte genindfører PS Bar & Grill brugen af coronapas. Det gør vi for at passe på vores gæster og personale og for at begrænse spredningen af coronavirus i samfundet," står der på hjemmesiden.

PS Bar & Grill skriver, at når gæster ankommer til restauranten, så vil de blive bedt om at fremvise gyldigt coronapas. Det kan være fra enten PCR- eller kviktest samt vaccination.  Gæster, der ikke kan fremvise gyldigt coronapas, kan blive afvist, oplyser restauranten.

Torsdag anbefalede Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, at politikerne genindfører kravet om coronapas. Anbefalingen skyldes stigende smitte med corona, forklarede Brostrøm.

"Min anbefaling går til politikere og folketing, fordi det er nogle politiske beslutninger. Sundhedsfagligt ser jeg det som en mulighed på caféer, restauranter, koncerter og natteliv. Det vil være en god idé på dette tidspunkt," sagde han til TV 2.

1. september blev coronapasset fjernet fra eksempelvis barer og restauranter samt indendørs kultur- og idrætsarrangementer.

Coronaepidemien er de seneste uger blusset op igen i Danmark.  Torsdag var der 2598 nye smittede med coronavirus og en positivprocent på 1,98. 2598 tilfælde er det højeste antal i 2021.

SF vil genindføre coronapas: Et af de mindst indgribende midler

Konservative og Enhedslisten: For tidligt med coronapas 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier