PolicyWatch

Kommende borgmester vil holde fast i omdiskuteret biogasanlæg

Selvom der ved årsskiftet kommer ny borgmester i Odsherred Kommune, skal modstandere mod et planlagt biogasanlæg i kommunen ikke forvente, at projektet bliver droppet, fortæller den kommende borgmester.

Foto: Louise Herrche Serup

Opførelsen af et kommende biogasanlæg i Odsherred Kommune har længe været genstand for debat, men modstanderne af anlægget skal ikke regne med en håndsrækning, når Karina Vincentz fra lokallisten Nyt Odsherred overtager borgmesterkæden i kommunen.

Til DR fortæller hun, at hun ikke regner med, at lokalplanen, der muliggør biogasanlægget, bliver ændret, når hun med opbakning fra Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Venstre sætter sig i borgmesterstolen efter nytår.

"Det er ikke en del af det forståelsespapir, vi har skrevet under på, og det er ikke, fordi det har fyldt særlig meget i forhandlingerne. Så jeg tænker, at hvert parti og liste stadig står, som de gjorde før," siger Karina Vincentz.

Selvom anlægget overhovedet ikke er nævnt i forståelsespapiret, så forventer den kommende borgmester, at emnet vil komme til at fylde i byrådssalen, da der stadig er partier, som er modstandere af projektet.

Den afgående borgmester i Odsherred Kommune, socialdemokratiske Thomas Adelskov, har tidligere udtrykt bekymring for kommunens image blandt virksomheder og fremtidige investorer, hvis planen om biogasanlægget ender med at blive rullet tilbage.

Staten har pumpet milliarder i biogasanlæg: Tvivl om klimagevinsten vækker kritik 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier