PolicyWatch

Velpolstrede virksomheder har tilbagebetalt den første milliard kroner i statslige coronalån

De første tilbagebetalinger af coronalån til staten er gået i gang. Vurderingen fra landets største banker er, at virksomheder indløser buffer, der ellers bare trækker negativ rente på indlånskontoen. Der bliver dog noget mere at lave i de næste par måneder, lyder det fra både Danske Bank og Nordea.

Statens sparegris blev vendt på hovedet, da coronakrisen ramte Danmark, og der blev iværksat flere kompensationspakker for de nationale nedlukninger. Nu skal virksomhederne snart til at betale nogle af pengene tilbage. | Foto: Colourbox

De danske virksomheder har nu betalt den første mia. kr. tilbage til staten i forbindelse med de forskellige lånepakker, der blev lanceret for at få flest muligt gennem coronakrisens strabadser.

Således var der pr. 1. november i år lukket ned for 5223 statslige lån med et samlet beløb på knap 1,2 mia. kr. Det kommer dog ud af en samlet lånesum på 35,1 mia. kr. Ved indgangen til oktober hed tilbagebetalingen 4242 lån til 935 mio. kr., mens det i august var ca. 3000 lån til i alt godt 651 mio. kr. Det viser en aktindsigt fra Skattestyrelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier