Millioner af lyntest tredobler Falcks overskud

Falck har i 2021 næsten tredoblet overskuddet til 1,8 milliarder kroner. Det skyldes lyntest, som i regnskabet beskrives som "en af de største og mest krævende opgaver i Falcks historie".
Falck-testcenter. | Foto: Jesper Houborg/Politiken
Falck-testcenter. | Foto: Jesper Houborg/Politiken
af ritzau

Falck har i løbet af 2021 haft stor fremgang i sine økonomiske resultater. Det skyldes de millioner af lyntest, som selskabet har foretaget i lyntestcentre i store dele af landet.

Falcks samlede omsætning er i 2021 steget med 2,8 milliarder kroner til 15,2 milliarder kroner. Fremgangen stammer udelukkende fra lyntest. De har isoleret givet 3,46 milliarder kroner i omsætning gennem året.

Driftsoverskuddet er knap tredoblet til 1,8 milliarder kroner. Det er også lyntest, der trækker op. Det viser Falcks årsregnskab, der er offentliggjort fredag.

"Levering af Covid-19-antigentest i Danmark står som en af de største og mest krævende opgaver i Falcks historie," skriver Falck i regnskabet.

Falck har stået for lyntest i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland og i lufthavne.Virksomheden Carelink har lyntestet i Region Syddanmark. Copenhagen Medical har haft opgaven i Region Hovedstaden.

Opgaven med lyntest er ved at blive nedskaleret. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) varslede onsdag, at testindsatsen for fremtiden vil være bygget op om hjemmetest og PCR-test. De nærmere detaljer er ikke klarlagt endnu.

Falck skriver i regnskabet, at lyntest ventes at fortsætte i de første tre måneder af 2021.

Hvis man ser bort fra lyntest, er Falcks normale forretning bygget op om ambulancedrift, vejhjælp, sundhedshjælp og tjenester inden for brand og redning i både ind- og udland.

Topchef Jakob Riis fremhæver i en kommentar til regnskabet, at Falck gennem året har vundet flere ambulancekontrakter. Det er blandt andet i Danmark og Sverige samt en stor kontrakt i San Diego i USA.

"Vi er lykkedes med at udvikle kerneforretningen og har leveret et stærkt resultat på trods af vanskelige arbejdsvilkår og en voksende mangel på arbejdskraft i flere lande," siger han.

Statsministeren: Corona-restriktioner er fortid på tirsdag

Regioner har betalt 6,7 mia. kr. for kviktest

Hjemmetest kan spare samfundet for 557 mio. kr. alene i december 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også