Lufthavnspersonale er mest udsat for chikane og trusler om vold

Chikane og trusler om vold er ifølge en rapport fra Arbejdstilsynet en del af dagligdagen for lufthavnspersonale. Flere aktører mener, at coronapandemien har forværret situationen.
Næsten halvdelen af lufthavnspersonalet har oplevet chikane inden for det seneste år | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Næsten halvdelen af lufthavnspersonalet har oplevet chikane inden for det seneste år | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Personalet i lufthavne er den gruppe på arbejdsmarkedet, der oftest chikaneres og modtager trusler om vold. Det skriver Berlingske på baggrund af en ny rapport udarbejdet af Arbejdstilsynet.

48 pct. af lufthavnspersonalet har oplevet chikane inden for de seneste 12 måneder, mens 37 pct. har været udsat for trusler om vold, ifølge undersøgelsen, der er udarbejdet i første halvår af 2021 og dermed ikke er påvirket af eksempelvis den netop overståede strejke i Københavns Lufthavn.

Netop i Københavns Lufthavn genkender tillidsrepræsentant for HK Luftfart SAS, Henrik Meiner, dog billedet fra Arbejdstilsynets rapport.

”Det sker hver dag. Der er ikke en dag, hvor vi ikke oplever et eller andet, som krænker vores kollegaer. I den lave ende er det, at man sviner folk til og overfuser dem. Så har vi dem, der tager fat i armen, spytter eller kaster kaffe efter vores kollegaer,” siger han til Berlingske.

Både Københavns Lufthavn og SAS peger over for mediet på, at coronapandemien og de tilhørende coronarestriktioner har været med til at forværre situationen.

Piloter hiver SAS i retten for at omgå ansættelsesaftale

Forhandlinger mellem SAS og bagagemedarbejdere er gået i gang efter strejke

Analytiker: SAS kan få brug for dansk hjælpepakke

3F-formand ser ”dyb tillidskrise” mellem medarbejdere og SAS-ledelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også