Rockwool fastholder russisk produktion efter trussel om nationalisering

Efter den russiske ambassadørs udmelding om at nationalisere danske virksomheder, som bliver lukket ned i Rusland, fastholder Rockwool fortsat sin produktion i Rusland.
Topchef i Rockwool Jens Birgersson vurderer, at det er bedst for Rockwool at bevare kontrollen over forretningen i Rusland. Arkivfoto: Stine Bidstrup | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Topchef i Rockwool Jens Birgersson vurderer, at det er bedst for Rockwool at bevare kontrollen over forretningen i Rusland. Arkivfoto: Stine Bidstrup | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Til trods for, at ledelsen i Rockwool er ”forfærdede over krigen og fordømmer den utvetydigt”, fastholder den danske isoleringskæmpe Rockwool fortsat sin drift i Rusland. Det sker for at sikre virksomhedens medarbejdere og deres familiers levebrød, siger topchef i Rockwool Jens Birgersson til Berlingske.

Udmeldingen kommer efter, at Ruslands invasion af Ukraine har fået mange danske virksomheder til at dreje nøglen om i deres russiske virksomheder på ubestemt tid.

”Vi forstår og respekterer, at ikke alle er enige i vores beslutning, men vores bedste vurdering er, at det samlet set er bedre, at vi bevarer kontrollen over vores forretning og teknologi,« skriver Jens Birgersson, Rockwools topchef, i en kommentar til Berlingske.

Ruslands ambassadør truede i et læserbrev mandag med, at Rusland vil nationalisere og indsætte russisk ledelse i de virksomheder, der lukker ned i landet.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik udgør danske investeringer i Rusland over 70 mia. kr., Rusland er dermed det land, hvor danske industrikoncerner har investeret mest.

Rusland overvejer at overtage vestlige selskabers værdier

Virksomheders fortsatte aktiviteter i Rusland mødes af kritiske røster fra politisk hold

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter