Stigende materialepriser bremser stribevis af almene byggeprojekter

73 pct. ud af over 1800 nye almene boliger, der er planlagt rundt i landet, er enten blevet opgivet eller sat på pause, viser ny analyse fra BL. Stigende materialepriser får skylden, og nu efterlyses finansiering ad andre kanaler.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Stigende priser på materialer og et rammebeløb, der ikke må overstiges, spænder ben for opførelsen af flere hundrede almene boliger i hele landet.

Ifølge en ny analyse fra den almene boligsektors talerør, BL - Danmarks Almene Boliger, er 73 pct. ud af i alt 1873 nye boliger, som kommunerne har sagt god for, fpor tiden sat på pause eller opgivet.

”Maksimumbeløbet rækker slet ikke i det nuværende byggeklima, hvor priserne på materialer er steget massivt. Det kan blive en seriøs hindring i forhold til at skabe mere blandede byområder,” udtaler viceadm. direktør i BL Solveig Råberg Tingey i en kommentar til analysen, hvori hun efterlyser, at staten eller Landsbyggefonden træder til med penge, så projekter ”i akut knibe” kan gennemføres.

Ifølge BL er det over hele landet, at problemet eksisterer. Alene i København er byggeri af 144 almene boliger opgivet, mens andre 225 er sat på pause, mens man i Esbjerg og Næstved har opgivet hhv. 55 og 118 boliger.

Landkortet viser status for i alt 2737 almene boliger i landet, hvor kommuner har afgivet såkaldt skema-A-tilsagn. | Foto: Kilde: BL - Danmarks Almene Boliger
Landkortet viser status for i alt 2737 almene boliger i landet, hvor kommuner har afgivet såkaldt skema-A-tilsagn. | Foto: Kilde: BL - Danmarks Almene Boliger

Klumme: Kaare Dybvad må til lommerne hvis han vil have billige boliger

Bygherreforeningen: Skrinlagte kommunale projekter bliver flere og flere

Pelle Dragsted vil fra første arbejdsdag gøre op med privat byggeri på Frederiksberg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også