PolicyWatch

DSB lider stadig af corona-eftervirkninger

DSB kommer ud af første kvartal med et lille underskud trods coronakompensation fra staten.

Foto: Jens Dresling

Selv om DSB fordoblede sin passageromsætning i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år, rakte det ikke helt til at få balance i regnskabet.

Det statslige jernbaneselskab fik et underskud på 16 millioner kroner i årets første kvartal, der også var præget af coronarestriktioner.

Og selv om kunderne så småt er vendt tilbage til togene i forbindelse med genåbningen, så er der fortsat et stykke vej op til niveauet før corona. Der blev foretaget 34 millioner rejser i januar, februar og marts i år mod 46 millioner i samme periode for tre år siden.

”De faste kunder rejser mindre end før covid-19. Derfor har vi en stor opgave i at tiltrække nye kunder. Kundevæksten skal blandt andet skabes gennem flere billige billetter og enkle, målrettede tilbud til gavn for den enkelte kunde og for den grønne omstilling,” siger Flemming Jensen, der er administrerende direktør for DSB, i en kommentar til regnskabet.

Hvor passageromsætningen i første kvartal 2019 lå på 1251 millioner kroner, slutter toplinjen på den konto på 1028 millioner i år.

Når underskuddet trods alt ikke bliver større, skyldes det, at DSB har medregnet 157 millioner kroner i kompensation fra staten, som man forventer at få udbetalt, når Folketinget godkender det.

Corona påvirkede også togdriften på den måde, at DSB’s personale ligesom resten af det arbejdende Danmark har været lagt ned af virussen. Det har sammen med fejl på infrastrukturen, forsinkelser i Sverige og stormvejr i januar og februar reduceret den såkaldte kundepunktlighed. Den viser, hvor stor en andel af fjern- og regionaltogene, der ankommer senest tre minutter efter det, køreplanen angiver. I første kvartal var kundepunktligheden nede på 77,9 procent.

DSB satser på stort passagerløft i 2022 - men har ny coronahjælp liggende klar

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier