Partier bag Lynetteholm dropper dumpning af slam

Forligskredsen bag Lynetteholm har besluttet, at det fjernede slam i stedet for at blive dumpet i Køge Bugt skal bygges ind i første del af den kunstige halvø.
Transportminister Trine Bramsen. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Transportminister Trine Bramsen. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Der skal ikke længere dumpes slam fra byggeriet af halvøen Lynetteholm i Køge Bugt. Det har forligskredsen bag projektet aftalt, oplyser Transportministeriet.

Aftalen betyder, at dumpningen, der i fagsprog kaldes klapning, helt skal stoppes. I stedet skal mudderet bygges ind i den første del af halvøen.

Beslutningen er truffet, efter at der i længere tid har været kritik af metoden, og det er da også derfor, at det nu ændres, siger transportminister Trine Bramsen (S).

”I forbindelse med anlæg af Lynetteholm har der været rejst bekymringer over klapning fra flere sider. Den bekymring har jeg fundet det vigtigt at lytte til. Derfor har jeg sammen med forligskredsen besluttet, at klapning udskiftes med en anden metode i det videre projekt,” siger hun i en skriftlig kommentar.

Det er regeringspartiet Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, De Konservative og Liberal Alliance, som står bag aftalen.

Radikale Venstre vil have minister ind i sag om klapning ved Aarhus Havn

To ministre får næse for håndtering af Lynetteholm-sag

Lynetteholm: Transportminister forventer ikke yderligere dumping af slam

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter