PolicyWatch

Beskæftigelsen vokser fortsat på glohedt dansk arbejdsmarked

Beskæftigelsen forsatte op i april, hvor antallet af lønmodtagere steg med 4000. Men det kan være slut på et øjeblik, advarer cheføkonom.

Foto: Martin Lehmann

Den danske arbejdsmarked bliver ved at med at få flere og flere i arbejde. Tal fra Danmarks Statistik viser onsdag, at der fra marts til april blev 4000 flere lønmodtagere i Danmark.

Dermed fortsætter det glohede arbejdsmarked i Danmark med at nærme sig tre millioner beskæftigede. Der var ifølge Danmarks Statistik 2.948.000 lønmodtagere i Danmark i april. Det er 15. måned i træk, der er blevet flere lønmodtagere, og det er en ny rekord for det danske arbejdsmarked.

Ifølge cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre er der tale om et rekordhøjt antal beskæftigede. Sammenholdt med andre tal tegner det ifølge cheføkonomen et billede af et arbejdsmarked, hvor arbejdsgiverne spejder langt efter arbejdskraft.

”Det er helt spektakulært så mange, der er kommet i arbejde det seneste års tid,” skriver han i en analyse.

”Selv om tempoet er gået ned, så præsterer beskæftigelsen stadig flot trods meldinger om mangel på arbejdskraft og modvind til økonomien i form af den kraftige inflation. Det store spørgsmål er, hvor længe det kan blive ved.”

Behov for arbejdskraft kan være slut på et sekund

En af de andre indikatorer på et varmt arbejdsmarked er antallet af jobopslag. Her noterer Jeppe Juul Borre sig, at der var flere jobopslag i Danmark i maj, end man har målt i nogen maj før det.

Selv om det går stærkere og stærkere på arbejdsmarkedet, peger cheføkonomen på, at priserne er på himmelflugt, der er krig i Europa og problemer med at få forsyninger frem. Derfor kan festen ifølge både Jeppe Juul Borre og cheføkonom hos Ledernes Hovedorganisation Niklas Praefke meget vel snart være slut.

”Det er på mange måder en absurd situation. Lige nu kan virksomhederne slet ikke få medarbejdere nok, og tusindvis af stillinger står ubesatte. Det sker samtidig med, at advarslerne om en nært forestående krise tager til i styrke, og det kan med et pennestrøg fjerne al behov for ekstra arbejdskraft,” skriver Niklas Praefke i en analyse.

Manglende aftale om udenlandsk arbejdskraft møder frustration i restaurationsbranchen

Antallet af fordrevne ukrainere i job er tredoblet på en måned

Life science-sektoren har skabt over 10.000 jobs på fem år i Østdanmark

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier