Pilotforening i forhandling med Ryanair forud for varslet strejke mod SAS

Ifølge en sms er Dansk Pilotforening i gang med at bejle til Ryanair, samtidig med at foreningen har varslet strejke over for SAS. Formand for pilotforeningen bekræfter, at han har deltaget i et møde med lavprisflyselskabet.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Dansk Pilotforening skulle efter sigende også bejle til Ryanair for at få en overenskomstaftale i hus, alt imens fagforeningen har varslet strejke over for SAS.

Det fremgår af en sms, som Berlingske Business er i besiddelse af.

Sms’en viser forhandlinger mellem de SAS-ansatte og Ryanair, at dialogen mellem parterne er på vej til at begynde, og at der er blevet henvist til eksisterende aftaler mellem Ryanair og personale i andre lande ”som inspiration”. Siden har Dansk Pilotforening været til møde med det irske lavprisselskab i Billund.

Forhandlingerne vækker harme hos SAS’ danske direktør, Simon Pauck Hansen, der mener, at der foregår et ”fordækt og urent spil” i DPF og Dansk Metal, som pilotforeningen hører under.

”Det her viser med tydelighed, at man ikke mener, at SAS skal have en fair chance. Vi kan nu se, at vores tillidsfolk med Henrik Thyregod i spidsen er villige til at gå i strejke i SAS, mens de samtidig underbyder egne vilkår og giver konkurrenter mulighed for at komme ind i markedet og tage vores forretning fra os,” siger han til Berlingske Business.

Formand for Dansk Pilotforening (DPF), Henrik Thyregod, afviser indledningsvis, at forhandlinger med Ryanair skulle have fundet sted. Han bekræfter dog efter at have fået fremlagt sms’en, at han har været til møde med Ryanair i Billund.

Det skulle ifølge formanden dog dreje sig om en samtale med nogle piloter, der ikke var organiseret. Han oplyser også, at han har talt med SAS om mødet, og at han ikke oplevede det som et negativt møde.

Forhandlingerne skaber også forundring hos FPU, der er rival til DPF. I sidste uge underskrev Henrik Thyregod nemlig en aftale med Mærsks fragtselskab Maersk Air Cargo, der ifølge FPU’s næstformand, Anders Mark Jensen, er dårligere end den, piloterne arbejder under i SAS.

Det får næstformanden til at frygte, at man i DPF vil tilbyde Ryanair et discounttilbud til ringere vilkår, end det der kræves fra SAS.

I SAS mener man, at overenskomsten med Mærsk ”ville løse alle problemer,” og at selskabet ”ville tage den med det samme”, siger Simon Pauck Hansen.

SF-ordfører kalder statslig opbakning til SAS for et ”forbandet dilemma”

Pilotforening: SAS forbereder proces for konkursbeskyttelse i USA

Mekanikere i SAS har også indgivet strejkevarsel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også